Iniţiative ILTS

dec. 1, 2020 | Anunturi

Pe măsură ce ne apropiem de iarnă în emisfera nordică și de vară în emisfera sudică, ne îndreptăm probabil către câteva luni foarte provocatoare. COVID-19 ne-a schimbat viața. A creat o presiune extraordinară asupra familiilor, comunităților, sistemelor de sănătate și societăților. Furnizorii de servicii medicale, ca și voi toți, cu risc crescut de a fi infectați cu COVID-19, echilibrează constant siguranța familiilor lor și angajamentul lor față de pacienți.

Astfel, anularea tuturor întâlnirilor medicale în persoană în 2020 este o problemă minoră. Societățile medicale au trebuit să se reinventeze și au fost forțate să implementeze evenimente în întregime digitale. Au existat unele probleme și dificultăți tehnice minore, dar, în ansamblu, transformarea digitală a fost remarcabil de lină și este aici să rămână într-o anumită formă.

Ceea ce este mai remarcabil pentru mine este modul în care membrii ILTS s-au adunat, s-au unit și au făcut ca lucrurile să se întâmple. A existat un adevărat sentiment de comunitate în ultimele câteva luni, ajutându-se reciproc și împărtășind cele mai noi informații în ceea ce privește COVID-19 și transplantul de ficat.

Comitetul Vanguard a găzduit o serie de seminarii web foarte bine primite în ceea ce privește COVID-19, cu prezență din întreaga lume. Continuă să producă webinarii educaționale excelente pe o varietate de subiecte.

Webinarul de îngrijire perioperatorie ILTS / ASA în transplantul de ficat a avut o prezență digitală record de peste 400 de participanţi din 44 de țări. În mod tradițional, prezența era aproape în totalitate nord-americană și de obicei era de aproximativ 130 de participanți.

ILTS a lansat REAL (Regional Expansion Advanced Learning Project), un efort educațional regional orientat adaptat diferitelor nevoi educaționale. Există mult mai multe inițiative ILTS, inclusiv Grupuri de interes special (SIG), seria de seminarii web ILTS INSIGHTS și inițiativa programului TTS-ILTS. Toate inițiativele pot fi revizuite pe site-ul nostru web.

Conferința din 2021 organizată în comun de ILTS și SETH (Societatea spaniolă de transplant hepatic) promite să fie o conferință remarcabilă privind cancerul non-hepatic și transplantul de ficat. Pentru prima dată, această Conferinţă va fi găzduită online.

În timp ce așteptăm o vaccinare eficientă și opțiuni de tratament îmbunătățite pentru COVID-19, cea mai mare prioritate a noastră este siguranța comunității noastre. Prin urmare, noi nu credem că un congres cu participare în persoană din mai 2021 din Istanbul este o opțiune viabilă. Ne vom converti într-un program complet digital cu un program de bază redus, modificat, dar vom include toate sesiunile abstracte. Vă cerem răbdare, deoarece vă vom furniza informații mai detaliate în următoarele câteva luni.

Dorim să mulțumim sincer tuturor membrilor ILTS pentru munca și dedicația față de pacienții lor și angajamentul continuu în a ajuta societatea noastră să își îndeplinească misiunea. Adresăm multe mulţumiri companiei noastre de administrare, K.I.T. Group, care a fost extraordinară și a făcut un efort suplimentar pentru a se asigura că ILTS continuă să avanseze în ciuda problemelor existente.

În cele din urmă, dorim să mulțumim sponsorilor noștri care au demonstrat o flexibilitate incredibilă și o dorință continuă de a ne sprijini.

Suntem încrezători că 2021 va oferi mai multă claritate și stabilitate. Toți cei de la ILTS sperăm să vă putem vedea personal în cadrul reuniunii ILTS din Istanbul din 2022.