OBIECTIVELE ASOCIAŢIEI ROMTRANSPLANT

1. ROMTRANSPLANT are drept scop principal ameliorarea asistentei medicale a pacientilor cu diverse insuficiente organice, transplantabili in Romania.

2. ROMTRANSPLANT reuneste medici care au preocupari comune in acest domeniu, creand conditiile integrarii, din acest puncte de vedere, a Romaniei printre tarile europene cu activitate recunoscuta in domeniu.

3. ROMTRANSPLANT, ca reprezentant al societatii civile, va sustine si va supraveghea in sens larg activitatea de transplant.

4. ROMTRANSPLANT va supraveghea, ca reprezentant al societatii civile, ca recoltarea, adresabilitatea si transplantarea sa fie in totalitate un proces transparent, fundamentat pe criterii medicale. Asociatia va supraveghea utilizarea adecvata, etica si morala a tuturor organelor si tesuturilor recoltate.

5. Intreaga activitate a ROMTRANSPLANT se va desfasura in conformitate cu principiile si normele legislatiei romane in vigoare si cu conventiile internationale in materie, la care Romania este sau va deveni parte, in special cu EUROTRANSPLANT.

6. Asociatia va milita printr-un proces educational si informational, sustinut si adecvat pentru promovarea activitatii de donare de organe, prin prisma perceptelor morale, etice si crestine caracteristice zonei noastre geografice.

Asociatia va edita un buletin periodic pentru informarea membrilor sai si ai societatii, in special mass-media. In functie de posibilitati si evolutie, ROMTRANSPLANT va edita, in scop educational, o revista proprie.